Hemstädning för att avlasta faster

Hejsan i sommarsolen

Vad glad jag är att du kikar in och läser min blogg. Den här veckan ska min faster få hjälp med hemstädning för första gången. V i har anlitat en firma i Södertälje som ska hjälpa henne eftersom hon har såna problem med sina handleder. Det är ju inte så lätt att städa utan att använda dem och jag vet att hon brukar bita ihop för hon är så väldigt envis. Men nu har vi övertalat henne om att det kan vara värt att ta hjälp med hemstädning en gång i veckan så hon slipper dammsuga och tvätta golven.

Hon är jättepigg i övrigt så hon har inget annat behov som ju flera äldre kan behöva tillslut, men där är hon inte än. Vi hjälper henne att handla och sånt så att hon inte behöver bära eller dra maten, hon har en sån där smart dramaten som man kan lägga det man handlar i. Men det är jobbigt ändå för henne så vi hjälper henne att veckohandla. Då kan hon gå till affären med bara en ryggsäck om det är något litet hon saknar mellan handlingarna, lite fika eller så.

Vi har faktiskt själva också funderat på att ta hjälp med hemstädning, jag känner fler och fler som gör det så det kan hända att vi kommer dit också. Men nu är det först viktigast att min faster får avlastning så får väl hon ge oss n utvärdering sen om hon tycker att det går bra. Hon kommer säkert tycka att det är ovant i början i och med att hon är så självständig i övrigt, men jag tror att hon ganska snart kommer att känna av fördelarna. Nu önskar jag er en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!