Veckans städ och planerad utflykt i Linköping

Hejsan på er alla goa och glada

Här i Linköping skiner solen idag men jösses vad kallt det är, som att vi backat tillbaka ett par månader. På onsdagar är den dag då jag gör allt städ där hemma, jag tycker det passar bra att göra det mitt i veckan. Under helgen kanske det egentligen finns med tid och ork men då vill man ju hinna med en massa annat som är roligare. Andra kanske gör sitt städ utan att schemalägga det en gång i veckan, men jag gillar rutiner och struktur. Då vet jag att det blir gjort och behöver inte fundera på när jag ska göra det. Det är ju inte så att jag längtar efter onsdag eftermiddag men samtidigt känns det så himla skönt när det är gjort, dessutom blir det extra go känsla när man vet att över halva arbetsveckan är gjord och att det snart är helg igen.

Den här helgen ska jag träffa min familj och göra en liten utflykt. Vi ska åka till en mysig liten sjö i Linköping där det finns en promenadslinga runt och så ska vi ha med picknick, det vet jag att min systerson kommer tycka är roligt. Han kommer säkert vilja gå ut på bryggan och titta eller leka på lekplatsen som också finns där. Det är så härligt när vädret tillåter fler sådana här utflykter. Visst kan man göra det även när det är vinter men då är det ett helt annat projekt med rätt kläder och hålla sig varm och torr. Det får nog bli att jag handlar med lite ingredienser imorgon till att baka fikamuffins inför utflykten – familjen brukar uppskatta när jag bakar. Men nu ska jag först jobba några timmar till innan det är dags att gå hem och ta tag i veckans städ. Ha en fortsatt fin dag!